Zapewniamy trzy posiłki dziennie: śniadanie,  dwudaniowy obiad i podwieczorek. Posiłki dostarcza nam jedna z najlepszych firm cateringowych w Wielkopolsce „Zielona Kuchnia” www.zielonakuchnia.org. Jadłospis ustalany przez dietetyka, uwzględnia wiek dzieci, porę roku, diety np. bezmleczną, bezglutenowa. Potrawy oparte są na naturalnych, nieprzetworzonych produktach, a tam gdzie to możliwe – ekologicznych. Dzieciom podajemy świeże, sezonowe owoce i warzywa pochodzące z lokalnych upraw, mięso jedynie ze sprawdzonych źródeł, nabiał z lokalnych mleczarni. Zainteresowanym rodzicom udostępnimy również jadłospis - propozycję kolacji do przygotowania samodzielnie w domu co stanowi całość propozycji zbilansowanej diety ustalonej przez dietetyka na dany dzień oraz propozycję żywienia na weekend.

 

PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS:

 

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie

Chleb graham i mieszany z masłem, sałatą, żółtym serem, polędwicą sopocką i rzodkiewką, herbata miętowa.          

Obiad

Krupnik z kaszy jaglanej.

Schab pieczony, podawany z ryżem oraz marchew z jabłkiem, woda mineralna niegazowana.

Podwieczorek

Kisiel owocowy i biszkopty, sok owocowy.

 

WTOREK

Śniadanie

Chleb graham i mieszany z masłem, sałatą, pastą jajeczną,herbata z dzikiej róży.

Obiad

Zupa ogórkowa z kaszą jaglaną.

Zapiekanka makaronowo – rybna ze szpinakiem, woda mineralna niegazowana.

Podwieczorek

Jogurt naturalny z bananem. Wafle ryżowe, kompot.

 

ŚRODA

Śniadanie

Parówka z szynki. Chleb graham z masłem, sałatą, pomidorem i żółtym serem, herbata malinowa.

Obiad

Krem z groszku z grzanką pełnoziarnistą.

Pulpety cielęce w sosie pomidorowym z ryżem i fasolką szparagową, woda mineralna niegazowana.

Podwieczorek

Kasza manna na mleku z brzoskwinią, kompot

                                                        

Tygodniowe jadłospisy (z uwzględnieniem diet) dostępne są w przedszkolu.

       
             

Copyright © Przedszkole Twórcze Misie. Projekt: Ewa Miśkiewicz. Realizacja: perfekcyjneStrony.pl